Illustratrice en Schrijfster van Kinderboeken

Over Gitte Spee

Eigenlijk heet ik Greer Brunsveld van Hulten, maar Gitte Spee vond ik wat makkelijker staan op boeken. Ik ben geboren op het eiland Java in Indonesië. Toen ik elf was verhuisden we naar Nederland. In het begin vond ik het hier vreemd en koud, maar nu zou ik hier niet meer weg willen.

Na een studie Illustratie op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en een post graduate cursus aan de St. Martins School of Art in Londen, heb ik nog een cursus animatie gedaan op de Royal College of Art, ook in Londen.

Eerst tekende ik veel voor andere schrijvers, maar na een poos ben ik zelf gaan schrijven. Dat is het allerfijnste, want als je schrijft en tekent, kun je een heel eigen wereld scheppen. Mijn bekendste boeken zijn die over Meneer Big, Aap & Mol, Dierendorpje (met Kim-Lian), Rosa de rozenfee en Inspecteur Gordon (met Ulf Nilsson).

Een aantal van mijn boeken is ook in het buitenland verschenen, onder andere in Zweden, Duitsland, België, Frankrijk, Amerika, Nieuw Zeeland, Japan en Korea.

Ik heb heel lang in Amsterdam gewerkt met mijn collega’s Gertie Jaquet en Georgien Overwater. Sinds enige jaren werk ik vanuit mijn atelier in Laren, met uitzicht op eekhoorntjes en egels.